na-donechchini-matir-shkolyarki-suditimut-za-nasillya-nad-ditinoyu

На Донеччині матір школярки притягнули до відповідальності за насилля над дитиною

 • 11303 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. На Донеччині жінку притягнули до відповідальності за психологічне насильство над своєю 11-річною дитиною, яка внаслідок конфлікту порізала собі руку. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП в Донецької області.

“Повідомлення про подію надійшло до чергової частини Дружківського відділення поліції від бабусі дівчинки. Поліцейські з’ясували, що через зловживання алкоголем матері батьки дитини розлучилися і вона з батьком переїхала жити до бабусі. В той день дитина вирішила навідатися до мами, проте почула відмову і навіть не змогла увійти до будинку, бо жінка в черговий раз вживала спиртне зі знайомими. 11-річна дівчинка не витримала морального натиску, сприйняла конфлікт, як зречення від неї на користь спиртного. Повертаючись додому, вона знайшла скло і нанесла собі чисельні порізи лівої руки”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дівчинці невідкладно надали необхідну медичну допомогу, а з рідними проведели профілактичну бесіду. Надалі з неповнолітньою буде працювати психолог, а родину взяли на облік до соціальних служб.

“Працівники ювенальної превенції Дружківки склали відносно матері адміністративний протокол за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування), який буде направлено до суду для прийняття рішення”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що загалом з початку року на Донеччині понад 600 дітей стали жертвами домашнього насильства.

Нагадаємо, з початку року до омбудсмена Людмили Денісової надійшло понад 30 тисяч звернень щодо домашнього насильства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП