na-donechchini-suditimut-fermera-cherez-zasiv-zemli-priznachenoyi-dlya-kladovischa

На Донеччині судитимуть фермера через засів землі, призначеної для кладовища

 • 8914 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Прокуратура Донецької області завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно фермера, який засіяв пшеницею землю, призначену для будівництва кладовища. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, передає УНН.

"Мангушським відділом Маріупольської місцевої прокуратури № 1 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно фермера, який самовільно зайняв земельну ділянку в смт Мангуш", - йдеться в повідомленні.

Як встановило досудове розслідування, з вересня 2017 року по серпень 2018-го місцевий фермер без правовстановлюючих документів розорав, засіяв та використав для вирощування озимої пшениці земельну ділянку загальною площею 9 га, майже 6 га якої виділено під будівництво та обслуговування кладовища, а 3 га віднесено до земель санітарно-охоронної зони навколо нього.

Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 197–1 (самовільне зайняття земельної ділянки) КК України направили до Першотравневого районного суду Донецької області. Санкція статті передбачає два роки обмеження волі.

Нагадаємо, в Одеській області фермер незаконно орендував 300 гектарів землі військового полігону. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП