na-donechchini-u-sizo-spalakhnula-epidemiya-koru

На Донеччині у СІЗО спалахнула епідемія кору

 • 16611 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. У м. Бахмут Донецької області, в СІЗО №6 стався спалах кору. Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомив правозахисник Павло Лисянський, передає УНН.

Так, за його словами, 9 липня в нічний час, стали надходити звернення зі слідчого ізолятора міста Бахмут, а саме масово звернулися люди, родичі яких знаходяться в СІЗО №6.

Люди, які звернулись, були стурбовані ненаданням медичної допомоги підслідним у яких діагностували гостре інфекційне-вірусне захворювання Кір, а також повідомили, що одного з підслідних з виявленою симптоматикою продовжують тримати в одній камері зі здоровими підслідними.

На даний момент, за інформацією медиків, в 9 камерах СІЗО оголошений карантин. За останні три дні симптоми кору виявили у 4 підслідних, джерело вірусу не виявлене.

Як повідомив правозахисник, після його візиту до установи профільні служби включилися для локалізації даної проблеми. Зокрема, на звернення громадян, які перебувають в СІЗО, відреагувала омбудссмен Людмила Денісова.

В СІЗО виїхала бригада медиків для вакцинації.

Раніше УНН повідомляв, що у сімферопольському СІЗО окупованого Криму, де утримують кримськотатарського активіста Едема Бекірова, спалахнула епідемія кору.

Українські Національні Новини

Здоров'я