na-donechchini-vikrili-antiukrayinsku-internet-agitatorku

На Донеччині викрили антиукраїнську інтернет-агітаторку

 • 12918 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. У Донецькій області співробітники СБУ залучені до операції Об’єднаних сил, викрили у Донецькій області антиукраїнську інтернет-агітаторку, яка була черговим елементом мережі, створеної російськими спецслужбами для впливу на український інформаційний простір. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Маріуполя на персональних сторінках заборонених соціальних мереж розміщувала матеріали із закликами до змін конституційного устрою та кордонів України, популяризувала терористичні організації „Д/ЛНР“. Тільки за 2019 рік агітатор у різних групах соцмереж розповсюдила понад шістдесят тисяч повідомлень, закликаючи до зміни державного конституційного ладу та втручання у виборчий процес Президента України. Зловмисниця також створила координаційну мережу для деструктивної інформаційної війни в мережі Інтернет”, — йдеться у повідомленні.

Було задокументовано, що діяльність агітаторки координували куратори з тимчасово непідконтрольної території України. Частину матеріалів для розповсюдження в Інтернет-мережі агітатор отримувала від представників так званого “міністерства інформації ДНР”.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України прихильниці “руського миру” повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій.

Нагадаємо, суд виніс чоловіку, який закликав до відокремлення Одеси від України, покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП