na-donechchini-vzhe-2-tis-infikovanikh-na-covid-19-za-dobu-antirekord-za-kilkistyu-pomerlikh

На Донеччині вже 2 тис. інфікованих на COVID-19: за добу антирекорд за кількістю померлих

 • 28742 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. У Донецькій області за п'ятницю, 11 вересня, коронавірус виявили ще у 84 мешканців регіону, у тому числі у чотирьох медиків та шести дітей. За добу від COVID-19 померла рекордна кількість людей. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко, передає УНН.

Всього в області на коронавірусну інфекцію з початку епідемії захворіло 2026 людей. З цього числа 1114 людей — одужало, коли 29 — померли.

"Загалом за п’ятницю, 11 вересня, на Донеччині виявили 84 нових хворих на COVID-19, серед них шестеро дітей та четверо медпрацівників", - написав Кириленко.

"Новий сумний рекорд на Донеччині. За добу – чотири смерті від коронавірусної хвороби. COVID-19 забрав життя 80-річної мешканки Мар’їнського району, 79-річного маріупольця, 63-річної мешканки Лиманської ОТГ та 63-річної покровчанки, головної лікарки Покровської міської лікарні Наталії Кандибко", - написав голова ОДА.

Він додав, що лікарі – це герої нашого часу, що стоять на першій лінії боротьби з коронавірусною хворобою. "Для них імовірність захворіти і загинути вища, ніж для будь-кого іншого. Шануймо їхній труд і не ускладнюймо його", - написав Кириленко.

Нагадаємо, згідно з останніми даними МОЗ в Україні зафіксовано 148 756 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 3 076 — летальні.

Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 185 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Українські Національні Новини

Суспільство