na-donechchini-zupinili-robotu-slovyanskoyi-tes-cherez-obstril

На Донеччині зупинили роботу Слов'янської ТЕС через обстріл

 • 152659 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Через постійні ракетно-артилерійські обстріли з боку російських окупантів зупинила свою роботу Слов'янської ТЕС - головна структурна одиниця ПАТ "Донбасенерго". Про це повідомляє "Донбасенерго", передає УНН.

Цитата

"Протягом останніх днів Миколаївська міська територіальна громада Донецької області, де територіально розташована головна структурна одиниця ПАТ "Донбасенерго" — Слов'янська ТЕС, постійно перебуває під ракетно-артилерійськими обстрілами з боку російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що персонал електростанції постійно під час активної фази війни героїчно забезпечував роботу генеруючого обладнання та відпустку електроенергії в енергосистему України.

"З метою збереження життя та здоров'я персоналу станції, а також у зв'язку з необхідністю евакуації працівників та членів їх сімей, ПАТ "Донбасенерго" прийнято рішення про зупинення роботи Слов'янської ТЕС 27 травня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Додамо

Станом на 1 травня 2022 року 60,86 % акцій ПАТ "Донбасенерго" належать Приватному акціонерному товариству "ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ", 25 % + 1 акція — державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ "Донбасенерго" об'єднує дві електростанції: Слов'янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. знаходиться на непідконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розташованих на тимчасово окупованій території Донецької області, не включаються до зведеної звітності "Донбасенерго" у зв'язку із втратою контролю над ними.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що в Донецькій області зросла інтенсивність ворожих обстрілів.

Українські Національні Новини

Суспільство