na-dorogakh-frantsiyi-pochav-kursuvati-bezpilotniy-avtobus

На дорогах Франції почав курсувати безпілотний автобус

 • 15662 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. У Франції з'явився перший у Європі безпілотний автобус. Він може їздити без водія дорогами загального користування. Про це повідомляє УНН з посиланням на CVBJ.

Деталі

Компанія EasyMile отримала дозвіл на перевезення пасажирів дорогами загального користування без водія. Автобус може експлуатуватись без присутності оператора.

Відомо, що EasyMile EZ10 став першим безпілотним автобусом у Франції. Він проходив випробування у понад 400 місцях по всьому світу, включаючи кампус університету Мадрида.

З початку грудня 2021 року EasyMile EZ10 перевозить студентів медичним кампусом Oncopole в Тулузі. По ньому вільно пересуваються інші автомобілі, мотоцикли, електросамокати та пішоходи. Проте це не заважає автобусу курсувати за маршрутом без водія з максимальною швидкістю 40 км/год.

Повідомляється, що EasyMile EZ10 розрахований на перевезення 12 пасажирів. У ньому встановлені лідар, GPS-трекер, вимірювач відстані, а також камери та датчики, що генерують тривимірне зображення всього, що відбувається навколо. Програмне забезпечення самостійно визначає, що робити, якщо автобус натрапить на перешкоду.

Українські Національні Новини

Новини Світу