na-dostupni-liki-ukrayintsyam-vipisali-vzhe-bilshe-15-mln-retseptiv

На "Доступні ліки" українцям виписали вже більше 15 млн рецептів

 • 9428 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. З початку цього року в Україні за програмою "Доступні ліки" пацієнтам виписали 15,6 млн рецептів. З них за 12,6 млн рецептами, а це більше 80%, була відшкодована вартість ліків, повідомляється на Урядовому порталі, передає УНН.

Так, за станом на 1 вересня 2018 року в програмі "Доступні ліки" беруть участь понад 8000 аптечних установ. Загальна сума відшкодованих коштів аптечним закладам за 8 місяців становить понад 600 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доступних ліків" вистачає не всім, а скоро їх буде ніде придбати

Крім цього, з 3 серпня цього року в Україні затвердили нову редакцію Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

"Кількість ліків за торговими назвам, які відпускаються безкоштовно, в новій редакції Реєстру становить 59, що на 12 більше, ніж було раніше. Загальна кількість ліків за торговими назвами, які включені в нову редакцію, збільшено з 239 до 261", - сказав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Нагадаємо, що програма "Доступні ліки" в Україні почала діяти з квітня 2017 року.

Сьогодні реалізація програми опинилася під загрозою зриву, попереджають фахівці, прогнозуючи наслідки можливого прийняття зареєстрованого у парламенті "аптечного" законопроекту №8591.

Вся справа в тому, що вказаний документ пропонує значно скоротити кількість аптек в країні. Якщо це станеться, то крім втрати фізичної доступності, ліки для українців значно виростуть в ціні.

Українські Національні Новини

Суспільство