na-dozvil-dlya-mizhnarodnikh-avtopereviznikiv-nanositimut-shtrikh-kod-omelyan

На дозвіл для міжнародних автоперевізників наноситимуть штрих-код - Омелян

 • 33450 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Відсьогодні посилюється контроль видачі дозволів на міжнародні автомобільні перевезення для українців. На документи ставитимуть штрих-код з інформацією про перевізника і органу, який видав дозвіл, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає УНН.

"З 11 січня, щоб не допускати численних маніпуляцій при оформленні дозволів для здійснення міжнародних автомобільних перевезень на всі бланки під час оформлення та видачі вже наноситься штрих-код", -повідомив Володимир Омелян.

Міністр зазначив, що видача та облік тепер буде контролюватись максимально ефективно завдяки запровадження штрих-кодів на дозволах. Така система буде протидіяти несанкціонованому використанню як з боку перевізників, так і з боку державних службовців.

Штрих-коди міститимуть інформацію про отримувача дозволу (назву перевізника, номер транспортного засобу) та про сам процес видачі дозволу.

"Таким чином, це допоможе припинити перепродаж дозволів і завдяки он-лайн контролю ліквідує чорний ринок обсягом від 10 млн дол США/рік", - заявив Омелян.

Як повідомляв УНН, українська сторона закликала автоперевізників поки не планувати поїздки до Росії.

Українські Національні Новини

Економіка