na-dudya-v-rf-zaveli-spravu-pro-propagandu-narkotikiv-za-intervyu-z-ivangayem-ta-morgenshternom

На Дудя в РФ завели справу про пропаганду наркотиків - за інтерв'ю з Івангаєм та Моргенштерном

 • 17632 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Проти російського блогера і журналіста Юрія Дудя завели справу про пропаганду наркотиків, інформація про це розміщена в електронній картотеці Зюзінского суду Москви, інформує УНН.

Деталі

Дудю інкримінують ч. 1.1 ст. 6.13 КоАП (пропаганда наркотичних засобів з використанням інтернету). За цією статтею йому може загрожувати покарання у вигляді штрафу до 1,5 млн рублів (приблизно 566 тис. грн).

Контекст

У квітні директор "Ліги безпечного інтернету" Катерина Мізуліна поскаржилася в поліцію на відео на YouTube-каналі Юрія Дудя.

Справу проти Дудя було порушено 23 квітня управлінням з контролю за оборотом наркотиків ГУ МВС Росії по місту Москві. Приводом стали два інтерв'ю блогера. Перше - з українським блогером Івангаєм, друге - з музикантом Моргенштерном.

Довідка

На канал Юрія Дудя "вДудь" підписані понад дев'ять мільйонів людей. Інтерв'ю з Івангаєм і Моргенштерном подивилися в цілому 46 мільйонів разів.

Додамо

Раніше, Моргенштерна суд оштрафував на 100 тисяч рублів за статтею про пропаганду наркотиків (стаття 6.13 КоАП) в піснях "Рожеве вино 2" і "Family".

Українські Національні Новини

Суспільство