na-fanari-povidomili-onufriyu-scho-toy-ne-bude-mitropolitom-kiyivskim-pislya-tomosu

На Фанарі повідомили Онуфрію, що той не буде "митрополитом Київським" після Томоса

 • 16392 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Після надання незалежності Українській православній церкві предстоятель Української православної церкви Московського патріархату вже не зможе називатись "митрополитом Київським". Про це повідомив Вселенських патріарх Варфоломій у листі, який опублікував єпископ Української православної церкви московського патріархату Олександр Драбинко, передає УНН.

"Ми повідомляємо Вас, що після виборів Предстоятеля Української Церкви органом, котрий складатиметься з кліриків та мирян, Ви не зможете еклізіологічно та канонічно носити титул Митрополита Київського, котрий, Ви все одно носите зараз у порушення описаних умов офіційних документів 1686 року", - зазначив Варфоломій.

При цьому Вселенський патріарх попросив Онуфрія "відповісти даному виклику і гармонізувати себе з традицією Ваших приснопам’ятних попередників Сильвестра, наступника славного Петра Могили, та решти Київських митрополитів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В очікувані Томоса: журналісти побачили, як триває ремонт Андріївської церкви

"Ми просимо Вас негайно і у дусі згоди та єдності прийняти участь разом з Вашою ієрархією у майбутньому установчому Соборі об’єднаної Української Православної Церкви і виборчих процесах для визначення її Предстоятеля. Вашому Високопреосвященству звичайно дозволяється бути кандидатом на цю позицію. Ми також просимо Вас і Вашу ієрархію бути у спілкуванні з колишнім митрополитом Київським Філаретом та колишнім архієпископом Львівським Макарієм та іншими з ними, оскільки вони були у повній мірі відновлені нами у архієрействі, але не у своїх посадах і титулах", - додав патріарх.

Також Варфоломій висловив упевненість, що Онуфрій підтримає автокефалію УПЦ, яка є "єдиним вирішенням для вилікування церковної проблеми України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднавчий собор: які рішення приймуть

Нагадаємо, Об'єднавчий собор українських православних церков відбудеться 15 грудня у Святій Софії у столиці.

Під час Об'єднавчого собору у Києві 15 грудня присутні на ньому представники патріархатів приймуть рішення про об'єднання в одну церковну структуру, приймуть пропозиції Вселенського патріарха щодо її статуту, а також виберуть голову цієї структури.

Об'єднання церков в Україні підтримають 15 ієрархів УПЦ МП.

Українські Національні Новини

Політика