na-filippinakh-za-pyat-dniv-boyiv-mizh-armiyeyu-ta-islamistami-zaginuli-100-osib

На Філіппінах за п'ять днів боїв між армією та ісламістами загинули 100 осіб

 • 9951 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. За п'ять днів боїв між урядовою армією Філіппін та бойовиків близької до "ІД" терористичної організації на острові Мінандао загинули вже близько ста осіб, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

За даними військових, серед загиблих - щонайменше 18 цивільних, 13 військових та четверо поліцейських. Також повідомляють про понад 60 ліквідованих терористів.

Ісламісти захопили невідому кількість заручників, частину з яких вони стратили: військові знайшли тіла людей зі зв'язаними за спиною руками та вогнепальними пораненнями в голову. Серед вбитих цивільних - три жінки та одна дитина.

Президент Філіппін Родріго Дутерте звернувся до сепаратистів та повстанців-маоїстів, які кілька десятків років ведуть збройну боротьбу проти уряду. Він закликав їх підтримати владу у боротьбі з осередком "ІД" на острові Мінандао.

Р.Дутерте сказав, що ідею такого союзу запропонувало одне із сепаратистських угруповань. Філіппінський президент пообіцяв повстанцям, що вони будуть працювати як солдати – "за ту ж платню, з такими ж привілеями, я побудую житло для вас у певних районах".

Нагадаємо, президент Філіппін Родріго Дутерте під час зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним заявив, що його країні необхідно сучасне озброєння для боротьби з терористами "Ісламської держави".

Українські Національні Новини

Новини Світу