na-frantsuzkomu-ostrovi-martinika-protestuvalniki-obstryalili-politsiyu

На французькому острові Мартініка протестувальники обстріляли поліцію

 • 16548 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Протестувальники обстріляли поліцейських і пожежників на французькому карибському острові Мартініка, передає AFP, інформує УНН.

Деталі

Останніми днями на острові Мартініка спостерігаються громадянські заворушення, люди протестують проти обмежень, пов’язаних із COVID-19.

Стрілянина сталося після того, як французький уряд оголосив на початку цього місяця, що всі медичні працівники на всіх французьких заморських територіях мають бути вакциновані проти COVID-19.

Ця новина викликала масові протести на острові, де деякі протестувальники зіткнулися з поліцією, палили та грабували магазини та аптеки. Десятки протестувальників були заарештовані протягом вихідних за порушення комендантської години та вандалізм.

Президент Франції Еммануель Макрон прокоментував протести в понеділок, заявивши, що необхідно продовжувати переконувати протестувальників, що вакцинація є найкращим захистом. Він також закликав жителів Гваделупи не піддаватися на маніпуляції противників вакцинації.

Доповнення

Париж відправив близько 200 елітних поліцейських і офіцерів з боротьби з тероризмом до Гваделупи протягом вихідних, щоб придушити насильство, яке спалахнуло на Карибському архіпелазі.

Рішення зробити вакцинацію обов’язковою було викликано тим фактом, що рівень щеплень на заморських територіях Франції, у Карибському басейні, Індійському океані та Тихому океані, загалом був нижчим, ніж на материку.

За даними уряду, лише 40,3% дорослих на Гваделупі отримали щеплення. Гваделупа повідомила про 54 854 випадки коронавірусу та 822 смерті від коронавірусу.

Confrontation will not fix the problem #guadeloupe #PassSanitaire #vaccination pic.twitter.com/56ANPfVWt7

— Gérald DELISCAR-JOURDAN (@GDELISCAR) November 21, 2021

Right now France is sending hundreds of police reinforcements to the Caribbean territory of Guadeloupe as protests and a union general strike escalate against Macron’s imposition of health passports excluding The Unvaccinated from public life...pic.twitter.com/gGhCBzHbfC

— Joost Broekers (@JoostBroekers) November 22, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу