na-gayiti-ozbroyeni-bandi-vbili-12-lyudey-i-spalili-budinki

На Гаїті озброєні банди вбили 12 людей і спалили будинки

 • 1145726 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Банди, які контролюють більшу частину Гаїті, протягом кількох місяців націлювалися на місто Кабаре в окрузі Аркахе, переміщуючи тисячі людей. За словами мера міста Джозефа Джинсона Гійома, члени озброєних угрупувань вбили щонайменше 12 людей і спалили будинки, пише УНН з посиланням на Aljazeera.

Деталі

Поліція та жителі Кабаре вигнали гангстерів з міста на північ від столиці Порт-о-Пренс кілька днів тому, але вони повернулися та напали. За словами мера, сьогодні вранці знайшли кілька обгорілих тіл.

Повідомляється, що велика частина Гаїті контролюється озброєними угрупованнями, які місяцями переслідують Кабаре. Напади на місто порушують рух і торгівлю, оскільки воно розташоване вздовж великої дороги. За даними ООН станом на вересень на Гаїті нараховували 13 000 офіцерів, тобто один правоохоронець на 1000 осіб. 

Постійний представник ООН і координатор гуманітарних питань на Гаїті Ульріка Річардсон заявила, що в жовтні було зафіксовано 195 вбивств, тобто приблизно три на день, а також 102 викрадення. За її словами, озброєні банди, які контролюють приблизно 60 відсотків території в Порт-о-Пренсі, використовують "сексуальне насильство, зокрема зґвалтування, щоб вселяти страх і тероризувати місцеве населення".

Раніше офіційні особи ООН повідомили, що блокування бандами великого паливного термінала на Гаїті призвело до того, що 19 000 жителів страждають від голоду. У жовтні Гаїті офіційно попросила міжнародну допомогу, щоб допомогти відновити порядок у країні, але на звернення не відповіли.

Нагадаємо

У липні 2021 року президент Гаїті Жовенель Моїз отримав смертельне поранення в результаті нападу невідомих на його резиденцію. Це загострило політичну нестабільність і призвело до тривалої економічної кризи в країні.

24 жовтня 2022 року Японія тимчасово закрила своє посольство на Гаїті через погіршення безпеки та гуманітарної ситуації.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Гаїті озброєні банди вбили 12 людей і спалили будинки

     • 1145726 переглядiв

    На Одещині демонтували пам'ятник Суворову

     • 777712 переглядiв

    ЄC виділить мільйон євро на розмінування в Україні

     • 794568 переглядiв

    Євробачення-2023: представника від України оберуть в "Дії"

     • 1057425 переглядiв