na-gretsiyu-nasuvayetsya-potuzhniy-tsiklon

На Грецію насувається потужний циклон

 • 30481 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Новий потужний циклон "Зорба" насувається на Грецію і, як очікується, у п'ятницю вдарить по країні, на яку недавно обрушився шторм "Ксенофонт". Про це УНН повідомляє з посиланням на Protothema.

Так, штормовий фронт під назвою "Ксенофонт" приніс до Греції сильні вітри і низькі температури. При цьому середземноморський циклон під назвою "Зорба" насувається на країну і, як очікується, просунеться по східному маршруту, принісши сильні дощі та вітер, з якими зіткнеться велика частина Пелопоннесу і Крит вранці у суботу, 29 вересня, потім перейшовши до Аттики, Евбеї і Кікладів до ранку неділі, 30 вересня, також зачепить острови на сході Егейського моря і, можливо, Додеканес.

Тим часом шторм "Ксенофонт" привів до збоїв в електропостачанні у районах Аттики після того, як через сильні вітри впали кілька ліній електропередачі, через негоду без електрики залишилися ще чотири села у Кітері.

Окрім того, діє заборона на вихід суден з портів Лавріо і Рафіни, при цьому кораблям дозволили залишати порт Пірей після зниження швидкості вітру.

Нагадаємо, ураган "Роза" у Тихому океані посилився до великого шторму зі стійким вітром зі швидкістю близько 230 км/год.

Українські Національні Новини

Новини Світу