na-ilona-maska-podali-v-sud-na-258-mlrd-dolariv-cherez-dogecoin

На Ілона Маска подали в суд на 258 млрд дол. через Dogecoin

 • 146820 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Американського підприємця Ілона Маска звинуватили в організації пірамідної схеми для підтримки криптовалюти Dogecoin. Громадянин США хоче відсудити у Маска, його компаній SpaceX і Tesla Inc. 258 мільярдів доларів, пише УНН з посиланням на Reuters.

Позивач Кіт Джонсон звернувся до федерального суду Манхеттена, звинувачуючи Маска та його компанії в організації схеми, щоб підвищити ціну Dogecoin.

Цитата

"Відповідачі з 2019 року усвідомлювали, що Dogecoin не мав цінності, але все ж таки просували Dogecoin, щоб отримати прибуток від його торгівлі. Маск використовував свій п’єдестал як найбагатша людина світу, щоб керувати схемою піраміди Dogecoin для отримання прибутку та розваги", - йдеться у скарзі.

Деталі

У скарзі також зібрані коментарі Воррена Баффета, Білла Гейтса та інших, які ставлять під сумнів вартість криптовалюти.

Джонсон вимагає відшкодування збитків у розмірі 86 мільярдів доларів, а також хоче потроїти суму відшкодувань. Окрім того, він хоче заборонити Маску та його компаніям просувати Dogecoin, а саму торгівлю цієї криптовалюти визнати азартними іграми відповідно до федерального та Нью-Йоркського законодавства.

У четвер, 16 червня, Dogecoin коштував приблизно 5,8 цента, у порівнянні з піком у травні 2021 року, який становив приблизно 74 центи.

Раніше

За один день Маск втратив 17 мільйонів доларів через кілька днів після того, як підприємець закликав підлеглих повернутися до роботи в офісі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Ілона Маска подали в суд на 258 млрд дол. через Dogecoin

     • 146820 переглядiв

    По Миколаєву зранку вдарили ворожими ракетами - мер

     • 107979 переглядiв

    У США сталася стрілянина в церкві, дві людини загинули

     • 178097 переглядiв