na-infrastrukturu-skhodu-ukrayini-rada-ratifikuvala-ugodu-z-bankom-yes-na-340-mln-yevro

На інфраструктуру сходу України: Рада ратифікувала угоду з банком ЄС на 340 млн євро

 • 17629 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком з надання 340 млн євро для відновлення постраждалої інфраструктури у східній частині України. Про деталі угоди повідомили у Міністерстві фінансів, передає УНН.

Деталі

Фінансова угода "Програма з відновлення України" між Україною та ЄІБ передбачає надання кредиту у розмірі 340 млн євро:

  • для відновлення постраждалої інфраструктури у східній частині України;
  • на модернізацію соціальної інфраструктури в областях, що приймають найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, йдеться про відновлення та вдосконалення найважливішої соціальної інфраструктури, яке передбачає будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт, підвищення енергоефективності житла для внутрішньо переміщених осіб, шкіл, медичних установ і соціальних центрів.

Доповнення

Програма з відновлення України є продовженням діючої з 2014 року надзвичайної кредитної програми для відновлення України та за кошти якої реалізується понад 150 проектів з відновлення соціальної інфраструктури у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Харківській, Полтавській, Одеській, Херсонській та Київській областях.

Довідково

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) - державна фінансово-кредитна установа Європейського Союзу для фінансування розвитку відсталих європейських регіонів у формі довготермінових кредитів. 

Українські Національні Новини

Політика