na-izyumskomu-napryamku-okupanti-navodyat-perepravi-cherez-siverskiy-donets-genshtab

На Ізюмському напрямку окупанти наводять переправи через Сіверський Донець - Генштаб

 • 211788 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. На Ізюмському напрямку окупанти наводять додаткові понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 18:00 п'ятниці, пише УНН.

Цитата

"Для забезпечення додаткового перекидання військ на Ізюмському напрямку окупанти наводять додаткові понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець", - інформують у Генштабі.

Деталі

Так, за даними ГШ, на Ізюмському напрямку противник діє силами підрозділів зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії, 68 армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні розвідки та завданні вогневого ураження підрозділам Збройних Сил України, йдеться у зведенні.

Також повідомляється що на Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Відзначалося проведення перевірки готовності авіаційної компоненти чергових сил і засобів системи протиповітряної оборони республіки білорусь.

"Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах нашої Держави з території республіки білорусь", - зазначають в ГШ.

На Сіверському напрямку противник, шляхом утримання відповідного комплекту військ намагається не допустити переміщення резервів Збройних Сил України з Сіверського напрямку до Східної операційної зони. У прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей ворог розмістив частину підрозділів, виведених для відновлення боєздатності, свідчить зведення.

У подальшому, в ЗСУ не виключають здійснення противником демонстраційних дій та провокацій у прилеглих до державного кордону України районах. Зокрема, є ймовірність обстрілів підрозділів Сил оборони та інфраструктури у прикордонних районах, вважають у Генштабі.

На Слобожанському напрямку вороже угруповання зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів основні зусилля зосереджує на утриманні займаних позицій у районі на північ та південний схід від міста Харкова, намагається здійснити розгортання додаткових артилерійських підрозділів, йдеться у Зведенні.

На Донецькому та Таврійському напрямках, як повідомляється, підрозділи противника намагаються вести наступ на Лиманському, Сєверодонецькому та Попаснянському напрямках. Противник продовжує спроби встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне та Попасна і здійснює підготовчі заходи до просування на Сєверодонецьк. Противник продовжує артилерійські обстріли наших військ.

На Курахівському напрямку угруповання окупантів посилено додатковими артилерійськими підрозділами зі складу 1-го армійського корпусу.

На Маріупольському напрямку ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу “Азовсталь”, а також здійснював перекидання частини підрозділів з Маріупольського на Курахівський напрямок.

"Противник продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів з метою знищення об’єктів цивільної інфраструктури та порушення системи логістичного забезпечення наших військ. З метою уточнення положення підрозділів Сил оборони України ворог проводив повітряну розвідку із застосуванням БПЛА “Орлан-10”. Продовжує втрачати цю розвідувальну техніку", - зазначили в Генштабі.

Також повідомляється, що на Південнобузькому та Бессарабському напрямках противник наявним комплектом сил намагається вести бойові дії з метою покращення свого тактичного положення. Продовжує здійснювати перегрупування, нарощує систему вогневого ураження, вдосконалює інженерне обладнання позицій.

"Захисники України тримають визначені оборонні рубежі, знищують ворога, продовжують просуватися вглиб захопленої окупантами території і звільняти населені пункти", - запевняють в ГШ.

Нагадаємо

За даними Генштабу станом на ранок п'ятниці, 29 квітня, втрати російських окупантів, з початку повномасштабного вторгнення рф, в Україні сягнули вже близько 23 тис. осіб, 986 танків, 189 літаків та сотень одиниць іншої військової техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство