na-kaliforniyu-nasuvayetsya-bomboviy-tsiklon

На Каліфорнію насувається "бомбовий циклон"

 • 796490 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. На Каліфорнію обрушилася негода, синоптики попередили, що зливи та широкомасштабна повінь цього тижня можуть виявитися смертельними. Про це пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Зазвичай посушливий захід Сполучених Штатів останніми тижнями зазнав серії штормів, що обрушилися на узбережжя, внаслідок чого в деяких частинах країни випала майже рекордна кількість опадів.

Із Тихого океану в середу та четвер має прийти величезна система, і метеорологи кажуть, що будь-хто, хто живе на її шляху, має бути до цього готовий.

"Наслідки включатимуть широкомасштабні повені, розмиття доріг, обвалення схилів пагорбів, падіння дерев, масові відключення електроенергії, збої в торгівлі та, що найгірше, ймовірні людські жертви", - попередили синоптики.

Деякі райони північної Каліфорнії вже постраждали від сильного шторму, що обрушився напередодні Нового року, що спричинив зсуви та перебої в подачі електроенергії, оскільки греблі були прорвані, а дороги затоплені. Відомо, що щонайменше одна людина загинула.

У Сан-Франциско 31 грудня випало майже 14 сантиметрів дощу, що стало другим дощовим днем в історії міста.

Доповнення

Дощ – це результат атмосферної річки – потоку важкої вологи у повітрі.

Такі атмосферні річки не рідкість у цей час року, але нинішня річка пов'язана із системою низького тиску, яка розвинеться в "бомбовий циклон", коли тиск повітря різко падає.

Сильний дощ у низинах перетвориться на сильний снігопад над горами у міру того, як вологе повітря підніматиметься вгору.

У той час як синоптики кажуть, що будь-який дощ корисний, раптові зливи, спричинені сильними штормами, можуть завдати більше шкоди, ніж користі, оскільки земля так швидко поглинає такі великі обсяги води, що це призводить до повеней.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Каліфорнію насувається "бомбовий циклон"

     • 796490 переглядiв