na-kanarskikh-ostrovakh-stalas-pischana-burya-yaku-vidno-z-kosmosu

На Канарських островах сталась піщана буря, яку видно з космосу

 • 38540 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. На Канарських островах, що в Іспанії, сталась піщана буря, яку видно з космосу. Людям порадили не виходити з дому та уникати подорожей. Про це повідомляє УНН із посиланням на BBC.

"Велика піщана буря з Сахари оповила іспанські Канарські острови, що порушило плани туристів, які прилітають та відлітають", - повідомили в ЗМІ.

Зазначається, що у вихідні через низьку видимість рейси перенаправляли на інші острови або відміняли. У неділю авіасполучення відновилось в усіх аеропортах, окрім Тенеріфе-Південного.

"Місцева влада оприлюднила попередження та порадила людям залишатись в приміщеннях та утриматись від подорожей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вітер на Канарських островах може досягати швидкості 120 кілометрів на годину.

"Сильний вітер переніс щільну хмару піску з пустелі Сахара, приблизно на 500 км через Атлантичний океан. Піщану бурю видно з космосу. Супутникові знімки показують, що вона охоплює острови біля узбережжя північно-західної Африки", - вказано у повідомленні.

Також повідомляється, що через температуру понад 30 градусів виникають лісові пожежі. З сусіднього острова біля Тенеріфе евакуювали близько 1000 жителів та туристів через загрозу пожеж. Через сильний вітер літаки не можуть зкидувати воду на пожежі і протистояти їм.

Нагадаємо, після лісових пожеж Австралію спочатку накрили пилові бурі, а потім побив аномальний град.

Українські Національні Новини

Новини Світу