na-kartini-bottichelli-viyavili-prikhovane-zobrazhennya

На картині Боттічеллі виявили приховане зображення

 • 53524 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. На картині італійського художника Сандро Боттічеллі, яку мають виставити на аукціоні наприкінці січня, знайшли приховане зображення Мадонни та немовля Ісуса за шаром фарби: ймовірно, чернетку іншої картини. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Малюнок знайшли на дерев’яній панелі, на якій міститься картина Боттічеллі “Муж скорботи” із зображенням Ісуса. За допомогою інфрачервоного випромінювання на панелі знайшли фрагмент малюнку.

Старший віцепрезидент аукціону та директор відділу картин старих майстрів Кріс Апостл, вважає, що цей малюнок може бути чернеткою картини “Діва ніжності” (один з основних типів зображення Богоматері). За його словами, на це вказують деталі зображення.

Панель була дорогим матеріалом, тож художник, закинувши цей малюнок як чернетку, вирішив, перевернувши панель, зобразити на ній інший сюжет. Окрім цього, інфрачервоні зображення показують, як Боттічеллі змінював картину. 

27 січня картину мають виставити на аукціон Сотбіз у Нью-Йорку зі стартовою ціною в 40 мільйонів доларів. До того вона тривалий час перебувала у приватній колекції.

Українські Національні Новини

Суспільство