na-kartu-postavleno-ekonomichniy-rozvitok-rosiyi-kantsler-frn

На карту поставлено економічний розвиток росії - канцлер ФРН

 • 195621 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Рішення ЄС щодо шостого пакету санкцій вплине на економічний розвиток та процвітання Рросії, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції у вівторок після позачергового засідання Європейської ради. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Цитата

"Санкції мають чітку мету — змусити росію припинити цю війну, вивести свої війська та дійти згоди з Україною про розумний і справедливий мир", — заявив Шольц у Брюсселі.

Деталі

Канцлер Німеччини звинуватив росію в продовольчій кризі, що насувається.

"Відповідальність явно лежить на росії та її президенті", - сказав Шольц.

За словами Шольца, загальноєвропейське газове ембарго поки що не досягнуто, оскільки багато країн залишатимуться залежними від російського газу набагато довше, ніж Німеччина.

За словами канцлера, Німеччина та Польща продовжують свої зусилля, щоб до кінця року стати незалежними від російської нафти.

Додамо

У понеділок увечері Європейський союз погодив 6-й пакет санкцій проти рф, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Санкції охоплять заборону на імпорт нафти одразу на дві третини.

Інші заходи включають відключення від Swift найбільшого російського банку Ощадбанк і заборону на трансляцію ще трьох російських державних мовних компаній.

ЄС уже ввів п'ять пакетів санкцій проти росії. Санкції зачепили понад 1000 осіб в індивідуальному порядку.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На карту поставлено економічний розвиток росії - канцлер ФРН

     • 195621 переглядiв