na-kharkivschini-derzhavniy-vikonavets-minyustu-pidozryuyetsya-u-zavdanni-zbitkiv-na-ponad-3-mln-grn

На Харківщині державний виконавець Мін’юсту підозрюється у завданні збитків на понад 3 млн грн

 • 11113 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. На Харківщині повідомили про підозру старшому державному виконавцю Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, який підозрюється у завданні збитків державі на суму близько 3 млн 300 тисяч гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора України.

"Старшому державному виконавцю Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції повідомлено про підозру у зловживанні своїми повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК України)", - сказано у повідомленні.

За даними слідства, державний виконавець, зловживаючи своїми повноваженнями, наклав арешт на нежитлові приміщення загальною площею понад 5 тис. кв. м, які перебували у господарському віданні державного науково-дослідного інституту та знаходились у власності Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Зазначається, що у подальшому приміщення було продано шляхом проведення електронних торгів на користь одного з товариств з обмеженою відповідальністю та фізичної особи, що суперечить нормам чинного законодавства, зокрема Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна". Загальна сума збитків, завданих державі, складає майже 3 млн 300 тис грн.

Нагадаємо, у Києві прокуратура направила обвинувальний акт до суду стосовно працівника Міністерства юстиції України, який допустив безпідставне стягнення з підприємства 45 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі