na-kharkivschini-maystra-lisu-pidozryuyut-u-nezakonnomu-zbuti-duba-na-mayzhe-230-tis-grn

На Харківщині майстра лісу підозрюють у незаконному збуті дуба на майже 230 тис. грн.

 • 10846 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. На Харківщині 26-річного майстра лісу підозрюють у збуті незаконно зрубаних дерев. Неправомірними діями він наніс збитки державі у розмірі майже 230 тис. грн. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Харківської області.

"За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру майстру лісу у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 364 ККУ (збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, використання службовою особою, зловживання службовим становищем)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що 26-річний майстер лісу Наталинського лісництва ДП "Красноградське лісове господарство", зловживаючи своїм службовим становищем, виявив незаконну порубку 20 дубів та навмисно не вжив заходів щодо документування вказаного факту та встановленню причетних до цього осіб.

Також майстер лісу надав дозвіл двом іншим особам на завантаження та вивезення незаконно зрубленої деревини та вніс завідомо неправдиві відомості до товарно-транспортних накладних.

"Загальна сума збитків, завданих державі, складає майже 230 тис. грн…Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно майстра лісу запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ще чотирьом поліцейським, яких підозрюють у "кришуванні" групи "чорних лісорубів" на Харківщині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП