na-kharkivschini-okupanti-vdarili-po-skladu-ymovirno-z-amiachnoyu-selitroyu-velikiy-stovp-dimu-pobachili-azh-na-donechchini

На Харківщині окупанти вдарили по складу, ймовірно, з аміачною селітрою. Саме цей дим побачили на Донеччині

 • 142296 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Снаряд російських окупантів влучив у склад на території Харківщини, де, за попередньою інформацією, зберігалася аміачна селітра. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, додавши, що вибух у області не несе загрози місцевому населенню, пише УНН.

Цитата

"За оперативною інформацією, сьогодні вдень російський снаряд влучив у склад на території Харківщини, де, за попередньою інформацією, зберігалася аміачна селітра", - написав Кириленко.

Деталі

За його словами, мешканці півночі Донеччини бачили великий стовп диму, який міг налякати, однак причин для паніки немає.

"Аміачна селітра не відноситься до небезпечних хімічних речовин, а найбільша концентрація її після вибуху – у хмарі, що досягає 200-500 метрів від епіцентру. Загрози для населення цей вибух не становить. Населені пункти Донецької області в зону розповсюдження хмари не потрапляють. Наразі фахівці вже встановлюють, якої шкоди було завдано довкіллю. Ситуація під контролем", - повідомив Кириленко.

Додамо

Раніше повідомлялося, що у Краматорську після обстрілів місцеві зафіксували червоний дим.

Доповнення

Харків минулої доби, 15 травня знову потрапив під ворожі обстріли, відомо про четверо поранених. Також у Чугуївському районі Харківської області є двоє поранених.

Українські Національні Новини

Суспільство