na-kharkivschini-rozsliduyut-15-smertey-sered-medikiv-vid-covid-19

На Харківщині розслідують 15 смертей серед медиків від COVID-19

 • 16030 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. В управлінні Держпраці розслідують 15 смертельних випадків захворювання на COVID-19 серед медичних працівників. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу головного управління Держпраці у Харківській області.

“Про розслідування лабораторно підтверджених випадків інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2… Станом на 26 жовтня 2020 до головного управління Держпраці у Харківській області надійшли повідомлення щодо гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 по 514 медичним працівникам, з них 15 смертельні випадки”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до постанови КМУ, підтверджені випадки COVID-19 у медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19, як надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, роботи з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб, дезінфекційні заходи тощо, розслідуються як випадки гострого професійного захворювання.

Нагадаємо, Фонд соцстраху виплатив за вересень близько 800 млн грн постраждалим на виробництві.

Українські Національні Новини

Суспільство