na-kharkivschini-stavsya-vitik-solyanoyi-kisloti-vnaslidok-dtp

На Харківщині стався витік соляної кислоти внаслідок ДТП

 • 23036 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У п'ятницю о 15:26 на 86 км автошляху "Харків-Перещепіно", що у Красноградському районі Харківської області сталася дорожньо-транспортна пригода. За попередніми даними, водій вантажного автомобіля Mercedes-Benz під час обгону допустив зіткнення з вантажівкою МАЗ, що перевозила 17 кубових ємностей з розчином соляної кислоти. Про це повідомляє УНН з посиланням на ДСНС і поліцію області.

Від удару з двох ємностей почався витік хімічної рідини на проїжджу частину.

У поліції області повідомили, що постраждалих внаслідок ДТП немає. Інформація зареєстрована у Єдиному обліку заяв і повідомлень Красноградського відділу поліції.

Після отримання повідомлення про подію на місце аварії прибули рятувальники з 43-ї Державної пожежно-рятувальної частини на автоцистерні та аварійно-рятувальному автомобілі у складі 7 чоловік особового складу ДСНС.

Крім того, до місця події направлені спеціальний хімічний підрозділ аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Харківській області та пересувна хімічна лабораторія Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Для нейтралізації та зменшення концентрації парів соляної кислоти у повітрі підрозділом ДСНС подано розпилений розчин води. Органами місцевого самоврядування організовано підвіз соди, що використовувалася для подальшої нейтралізації розлитої хімічної речовини.

Станом на 18:20, ліквідовано витік з ємкостей, лабораторією проведено заміри повітря, перевищень гранично допустимих концентрацій немає.

Нагадаємо, на Полтавщині сталася смертельна ДТП за участі поліцейських.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП