na-kharkivschini-suditimut-8-posadovtsiv-lisgospu-yaki-zavdali-zbitkiv-derzhavi-na-blizko-100-mln-griven

На Харківщині судитимуть 8 посадовців лісгоспу, які завдали збитків державі на близько 100 млн гривень

 • 12789 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. На Харківщині судитимуть 8 посадовців лісгоспу, які підозрюються у службовій недбалості, що призвела до збитків у 98 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"До суду скеровано обвинувальний акт стосовно восьми посадових осіб державного підприємства "Жовтневе лісове господарство". В.о. директора держпідприємтсва, в.о. головного лісничого, головний інженер, троє лісничих, старший майстер лісу та майстер лісу обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч.2. ст. 367 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

Слідством встановлено, що через неналежне виконання своїх службових обов’язків, посадовці допустили незаконні рубки понад 18 тисяч дерев цінних порід на території державного підприємства "Жовтневе лісове господарство". Внаслідок їхніх дій держава зазнала збитків на 98 мільйонів гривень.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Харківської області, оперативний супровід — управління Служби безпеки України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, на Житомирщині слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чотирьом лісничим ДП "Олевське лісове господарство", які підозрюються в розтраті майна на понад 6 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП