na-kharkivschini-vantazhivka-zbila-na-smert-velosipedista

На Харківщині вантажівка збила на смерть велосипедиста

 • 12382 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. У Харківській області літній велосипедист загинув під колесами вантажівки. Про це УНН повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

Подія сталася в Первомайскому районі області 6 серпня, близько 17:00, на трасі Харків-Мерефа-Павлоград.

Автомобіль Renault Premium зі спеціалізованим напівпричепом під керуванням 29-річного водія рухався зі сторони Первомайську в бік смт Краснопавлівка.

В районі села Біляївка вантажівка скоїла наїзд 69-річного чоловіка, що їхав на велосипеді в попутному напрямку по лівій смузі руху, та намагався повернути праворуч.

Внаслідок зіткнення велосипедист загинув на місці пригоди. Водій вантажівки перебував за кермом у тверезому стані. Попередньо, велосипедист керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Обставини та свідки ДТП встановлюються.

Нагадаємо, на Львівщині автомобіль наїхав на літню велосипедистку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП