na-kharkivschini-vnaslidok-obstriliv-rf-troye-lyudey-zaginuli-10-otrimali-poranennya-sinyegubov

Харківщина: ворог намагався атакувати наші позиції на Ізюмщині, успіху не мав - голова ОВА

 • 87907 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Протягом минулої доби в Харківській області ворог намагався атакувати українські позиції на Ізюмщині, однак успіху не мав, поніс втрати, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає УНН.

Цитата 

"Ворог намагався атакувати наші позиції на Ізюмщині. Однак успіху не мав і змушений був відступити, зазнавши втрат. На північному та північно-східному напрямку окупанти зосередили увагу на обороні. Наші Збройні Сили намагаються просуватися вперед, звільняючі населені пункти. Ворог атакував Харків, при цьому постраждала житлова інфраструктура. Загалом в області протягом доби: 3 загиблих та 10 поранених", - ідеться в повідомленні Синєгубова у Telegram.

Деталі

За його словами, за минулу добу окупанти обстрілювали з РСЗО Салтівський та Слобідський райони Харкова, Харківський, Ізюмський та Чугуївський райони області. В Харкові є влучання в житловий будинок. В області пошкоджені житлові будинки, громадські будівлі, автомобілі, об‘єкти критичної інфраструктури.

"У місті Балаклія Ізюмського району 1 загиблий, 7 поранених. В Чугуєві – 1 загиблий, 1 поранений. В Харківському районі 1 загиблий в Черкаській Лозовій, 2 поранених в селі Слобожанське", - розповів Синєгубов. 

Також він зазначив, що в регіоні продовжують працювати над відновленням критичної інфраструктури та над розмінуванням звільнених населених пунктів, проте це ускладнюється тим, що ворог завдає удари. Також триває робота над евакуаційними та гуманітарними коридорами.

Доповнення

Міська голова Чугуєва Галина Мінаєва у Facebook повідомила, що окупанти 5 червня знову обстріляли місто, унаслідок чого загинула цивільна людина, ще одна отримала поранення.

4 червня російські окупанти обстріляли населені пункти Харківського та Чугуївського районів – поранення дістало шестеро мирних жителів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП