na-kharkivshchyni-ofitsiino-pidtverdzhenyi-odyn-vypadok-zastosuvannia-vorohom-raket-vyrobnytstva-kndr-oblprokuratura

На Харківщині офіційно підтверджений один випадок застосування ворогом ракет виробництва КНДР – облпрокуратура

 • 22428 переглядiв

росія офіційно використовувала північнокорейські ракети Hwasong-11 для удару по Україні, що підтверджено експертами.

У Харківській області вже є перший офіційно підтверджений випадок застосування росіянами ракети виробництва КНДР. Удар був нанесений другого січня по Шевченківському району Харкова. Про це в сюжеті одного з українських телеканалів розповів прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, пише УНН.

За його словами, до такого висновку дійшли вітчизняні та міжнародні експерти.

Також прокурор Харківської області відзначив, що ракети виробництва КНДР "Hwasong-11" (KN-23/24) схожі на російські ракети "Іскндер", але мають певні відмінності.

"На Харківщині є один офіційно зафіксований випадок використання ракети типу "Hwasong-11". Ця ракета низької якості, вона відрізняється від ракет типу "Іскандер" і має недосконалу систему управління. Дальність польоту — близько 700 км. Багато випадків, коли ця ракета вибухає у повітрі", - зазначив Фільчаков.

Додав, що нині очікуються остаточні результати експертизи, щодо застосування північнокорейських ракет для удару по Харкову сьомого лютого.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше вже підтверджував застосування росією північнокорейських ракет для ударів по Україні. А також говорив про їх схожість з ракетами "Іскандер".

"Можемо підтвередити кілька випадків використання рф північнокорейських ракет. 14 лютого росія вдарила по Україні щонайменше шістьма такими ракетами.

Північнокорейські балістичні ракети KN-23 мають свою специфіку та особливості, зокрема летять швидше російських. Але загалом вони майже такі самі, як "Іскандер-М".

Частину такої північнокорейської ракети ми знайшли після атаки на Київ 2 січня на Мокрій вулиці (колишня Кудряшова) у Солом’янському районі, де постраждала дев’ятиповерхівка й загинули четверо людей", - зазначив Рувін.

Квадратне січення корпусу та змінена бойова частина: Олександр Рувін розповів про особливості російської ракети "Х-69"22.02.24, 13:59 • [views_0]