na-khersonschini-vid-koronavirusnoyi-infektsiyi-pomer-cholovik-za-dobu-novikh-vipadkiv-covid-19-nemaye

На Херсонщині від COVID-19 померла одна людина, нових випадків інфікування не виявлено

 • 12759 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. На Херсонщині за останню добу проведено 290 ПЛР-досліджень на виявлення коронавірусу і жодного нового лабораторно підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 у області не зафіксовано. Попри це - в області від наслідків коронавірусної хвороби помер чоловік. Про це у Facebook написав голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, передає УНН.

"За останню добу проведено 290 ПЛР-досліджень на виявлення коронавірусу. Жодного нового лабораторно підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 у Херсонській області не зафіксовано! ️На жаль, маємо один новий летальний випадок, спричинений COVID-19. Це чоловік 53 років, житель м. Гола Пристань, якого було госпіталізовано в обласну інфекційну лікарню 3 травня. Хворий перебував у важкому стані та був підключений до апарату ШВЛ", - повідомив Гусєв.

Він додав, що в області 177 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них:
- 149 людей одужали;
- 25 – інфіковані COVID-19;
- 3 – померли.

"За наказом МОЗ в Україні лабораторне тестування на COVID-19 проводиться не лише за ПЛР методом, а й методом імуноферментного аналізу (ІФА). Він дозволить визначити рівень антитіл до COVID-19, а також охопити більшу кількість населення тестуванням на коронавірус. Наразі Департамент здоров’я Херсонської ОДА вже визначив 5 лабораторій, які будуть проводити лабораторне тестування методом ІФА. Для проведення першого та другого етапів ПЛР в області наявні 9 792 тест-системи", - додав очільник ОДА.

Нагадаємо, згідно з останніми даними МОЗ в Україні зафіксовано 21 584 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 644 — летальні.

Починаючи з 22 травня в Україні подовжили карантин на місяць — до 22 червня, з поетапним послабленням протиепідемічних обмежень. Зокрема, з понеділка у Києві та Харкові зранку відновив роботу метрополітен, трохи пізніше відкрилось метро й у Дніпрі.

Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 185 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Українські Національні Новини

Суспільство