na-khersonschini-vikrito-21-gromadyanina-yaki-spivpratsyuvali-z-rosiyanami

На Херсонщині викрито 21 громадянина, які співпрацювали з росіянами

 • 339850 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. У Херсонській області 21 громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Про це повідомляє ОГП, передає УНН.

Цитата

«За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 21 громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, підозрювані в період дії воєнного стану добровільно почали співпрацювати з окупаційною владою рф.

«Вони зайняли посади в незаконному правоохоронному органі – «Государственная инспекция безопасности дорожного движения главного управления министерства внутренних дел Херсонской области». На цих псевдопосадах вони виконували рішення окупаційної адміністрації, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації державою-агресором частини території в Херсонській області», - зазначається в повідомленні.

В ОГП повідомляють, що до цього 13 підозрюваних працювали в територіальних органах Національної поліції України в Херсонській області.

Доповнення

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому начальнику Управління МВС у Херсонській області, який у 2014 році звільнився з лав правоохоронних органів у званні генерал-майор міліції, а потім став депутатом облради від забороненого "блоку володимира сальдо". Його підозрюють у співпраці з фсб рф.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП