na-khersonschini-viyavili-pidpilne-vodopostachannya-do-krimu

На Херсонщині виявили підпільне водопостачання до Криму

 • 15177 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Правоохоронці зафіксували у Херсонській області незаконне водопостачання до окупованого Криму. Про це повідомила прес-служба прокуратури АР Крим, передає УНН.

"Прокуратура Автономної Республіки Крим спільно зі Службою безпеки України зафіксувала та припинила незаконний відбір та транспортування води в сторону окупованого Криму. Свердловини, де здійснювався відбір, знаходяться за 15 метрів від лінії розмежування. За попередніми даними, замаскована пластикова труба була прокладена до 2014 року та веде до промислового підприємства, яке знаходиться одразу за лінією розмежування", – йдеться в повідомленні.

У ході досудового розслідування кримінального провадження щодо ПрАТ "Кримський Титан" прокуратура АР Крим разом із СБУ провели обшуки за місцерозташуванням двох свердловин у Каланчацькому районі Херсонської області, які згідно з технічної документації призначалися виключно для видобутку підземних вод та їх постачання на це підприємство.

"За результатами проведених обшуків було виявлено, що від однієї зі свердловин пролягає прихований трубопровід через лінію розмежування з окупованою територією АР Крим у напрямку заводу ПрАТ "Кримський Титан". За допомогою труб здійснювалося приховане та необліковане постачання води. Можлива потужність виявленої врізки в одній зі свердловин – 250 кубометрів води на годину", – зазначили в прокуратурі.

Під час проведення слідчих дій постачання було зафіксовано та припинено. Нині прокуратура встановлює коло осіб, які можуть бути причетними до здійснення скритого та необлікованого водопостачання, та здійснюються заходи щодо надання правової кваліфікації зазначеним фактам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омелян назвав умову відновлення Україною водопостачання до Криму

Нагадаємо, у серпні жителі міста Армянськ, який розташований на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припустили, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". У зв'язку з цим на півострові почалася евакуація дітей

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що окупаційна влада Криму намагається використовувати наслідки екологічної катастрофи на півночі півострову як аргумент на користь відновлення подачі води з Дніпра. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП