na-khersonschini-zavershilisya-navchannya-zenitnikh-raketnikh-viysk

На Херсонщині завершилися навчання зенітних ракетних військ

 • 11439 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. На полігоні "Ягорлик" у Херсонській області успішно завершилися чергові комплексні тактичні навчання підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України з бойовою стрільбою. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресцентр повітряного командування "Схід".

Зокрема, під час протиповітряного бою у новому районі у складі зведеного зенітного ракетного полку бойові розрахунки новоствореного підрозділу Харківського зенітного ракетного полку повітряного командування "Схід" виконали бойові стрільби з зенітних ракетних комплексів С-300ПТ як по повітряних, так і наземних цілях, що позначали засоби повітряного нападу противника.

Разом з ними бойові пуски зенітних ракет здійснила чергова бойова обслуга за викликом з Нікопольського зенітного ракетного полку.

За словами керівника тактичного навчання з бойовою стрільбою – командира повітряного командування "Схід" генерал-майора Олега Струцінського, це надало можливість потренуватися бойовій обслузі з Нікопольського зенітного ракетного полку, яка була раптово передислокована із району проведення ООС, де сьогодні виконує бойові завдання, у визначений район для проведення практичних пусків зенітних ракет.

Крім того, під час тактичних навчань офіцери управління та підрозділи ПвК "Схід", які входили до складу зведеного ЗРП, в умовах, максимально наближених до бойових, успішно застосовували сучасний автоматизований мобільний командний пункт "Ореанда".

Інші підрозділи командування також чітко організували розміщення, харчування, лазньо-пральне обслуговування, зв'язок та усе інше логістичне забезпечення для вдалого виконання поставлених завдань усіма учасниками навчань.

На завершальному етапі навчань усі підрозділи повернулися до пунктів постійної дислокації та знову приступили до несення бойового чергування.

Нагадаємо, на випробувальному полігоні Збройних сил України "Ягорлик" проходили бойові стрільби зенітними ракетами у період з 31 жовтня по 3 листопада.

Українські Національні Новини

Суспільство