na-khmelnichchini-agropidpriyemstvo-nezakonno-orenduvalo-zemlyu-ta-mayno-vipravnoyi-koloniyi

На Хмельниччині агропідприємство незаконно орендувало землю та майно виправної колонії

 • 13354 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Суд у Хмельницькій області повернув у державну власність із незаконної оренди земельну ділянку та нерухоме майно виправної колонії вартістю майже 1 мільйон гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Хмельницької області.

Згідно із повідомленням, місцевою прокуратурою виявлено факт передачі однією із виправних колоній управління Державної пенітенціарної служби України в користування суб’єкту господарювання землі та майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річковий вокзал у Вінниці через суд повернули державі

Правоохоронцями було встановлено, що між виправною установою та товариством укладено договір підряду, згідно з яким у користування підприємства перейшла земля площею майже 3 гектари та господарські приміщення загальною вартістю близько 1 мільйон гривень. Цією угодою, майно та земля, призначені виключно для забезпечення функціонування колонії, фактично були передані приватному агровиробнику для ведення підсобного господарства та вирощування тваринницької продукції на продаж.

У прес-службі наголосили, що суд задовольнив позов Шепетівської прокуратури та повернув земельну ділянку та майновий комплекс у користування виправної установи.

Нагадаємо, що у Чернігівській області суд повернув сільській раді нерухомості вартістю 32,4 млн грн

Українські Національні Новини

Кримінал та НП