na-khmelnichchini-cherez-padinnya-budpidyomnika-travmuvalis-chetvero-nepovnolitnikh-ta-dorosliy

На Хмельниччині через падіння будпідйомника травмувались четверо неповнолітніх та дорослий

 • 400988 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Четверо неповнолітніх та дорослий травмувалися внаслідок падіння будпідйомника на Хмельниччині. Правоохоронні органи повідомили про підозру директору та працівнику підприємства-підрядника. Про це повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, пише УНН.

Цитата

“За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору та працівнику рівненського підприємства за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві (ч. 2 ст. 272 КК України)”, - йдеться у повідомленні. 

Деталі 

Слідство встановило, що підрядна організація виконувала фасадні роботи з утеплення та оздоблення багатоповерхової новобудови. Її директор та відповідальний за охорону праці працівник найняли п’ятьох будівельників, з них четверо – неповнолітні.

Роботи проводилися без оформлення трудових відносин, проведення медоглядів, відповідних інструктажів та навчання з охорони праці.

Підозрювані усвідомлювали що висотні роботи є роботами з підвищеною небезпекою і до них забороняється залучати дітей. 

Під час виконання будівельних робіт на рівні 8-го поверху будинку через несправність сталося перевертання монтажного ліфта. Внаслідок цього один з робітників випав, інші – травмувалися.

Усіх потерпілих госпіталізували до медичних закладів міста з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості. Один неповнолітній досі у важкому стані та перебуває без свідомості.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині водій насмерть збив дитину: чоловіку повідомили про підозру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП