na-khmelnichchini-deputatu-rayradi-povidomili-pro-pidozru-u-zlovzhivanni-vplivom

На Хмельниччині депутат райради обіцяв допомогти закрити справу за хабар

 • 8790 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. У Хмельницькій області прокурор повідомив депутату однієї з районних рад про підозру у зловживанні впливом. Чиновник пообіцяв місцевій мешканці вплинути на прийняття судом рішення про закриття відносно неї справи про адміністративне правопорушення. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Дніпропетровської області.

"В результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині чоловіку повідомили про підозру за побиття батька

У прокуратурі зазначили, що з метою незаконного збагачення, підприємливий представник громади, пообіцяв місцевій мешканці вплинути на прийняття судом рішення про закриття відносно неї справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).

Аби приховати свою злочинну діяльність, кошти у сумі 13 тис. грн депутат вказав перерахувати на рахунок підконтрольної йому громадської організації, нібито за надання юридичної консультації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутату Київради оголосили другу підозру за земельні оборудки

"Після перерахування обумовленої суми коштів на відповідний рахунок, правопорушника затримано у порядку ст. 208 КПК України", - повідомили у прокуратурі.

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За вчинене правопорушення депутату загрожує від трьох до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН, на Вінниччині чиновника міськради засудили до 5 років в'язниці за сприяння в оформленні документів на розміщення МАФу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У аеропорту Делі застрягли щонайменше 12 українців - МЗС

     • 14801 переглядiв

    Київ зустрічатиме весну мокрим снігом

     • 7840 переглядiв

    Чипування тварин: немає реєстрації - не буде дотації

     • 22526 переглядiв

    Рада ухвалила зміни до Держбюджету-2019

     • 16363 переглядiв