na-khmelnichchini-suditimut-prokurora-za-khabar-u-rozmiri-mayzhe-70-tisyach-griven

На Хмельниччині судитимуть прокурора за хабар у розмірі майже 70 тисяч гривень

 • 10646 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. На Хмельниччині скеровано до суду обвинувальний акт щодо прокурора відділу прокуратури Хмельницької області. Його обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди у сумі 67 тисяч гривень за інформацію про обшуки та інші слідчі дії. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Досудовим розслідуванням встановлено: прокурор отримав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 67 тисяч гривень в обмін на інформацію про місце та час проведення обшуків у кримінальному провадженні, де він здійснював процесуальне керівництво", - сказано у повідомленні.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Генеральна інспекція Генеральної прокуратури України. Оперативний супровід – Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Санкція статті у разі доведення вини, прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Як раніше повідомляв УНН, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали двох працівників Державної фіскальної служби України та одного працівника Державної прикордонної служби України під час отримання ними неправомірної вигоди.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП