na-kipri-areshtuvali-mayno-firtasha-zmi

На Кіпрі арештували майно Фірташа - ЗМІ

 • 9111 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Суд Кіпру наклав арешт на рухоме і нерухоме майно українського мільярдера Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів. Про це повідомляє "Коммерсант", посилаючись на власні джерела, передає УНН.

Повідомляється, що забезпечувальні заходи торкнулися і головної компанії олігарха Group DF Holdings Limited.

Приводом для рішення суду, за інформацією видання, став позов російського банку ВТБ, якому заборгували дві структури бізнесмена - ПрАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" і ТОВ "Титанові інвестиції". Загальна сума заборгованості перевищує 2,5 млрд рублів (близько 37,5 млн дол.).

За даними джерел видання, позов в окружний суд кіпрського міста Лімасол був поданий 20 грудня 2018 року юристами банку ВТБ, і через тиждень по ньому були прийняті забезпечувальні заходи. Сам позов по суті почнуть розглядати в кінці січня.

У прес-службі ВТБ інформацію про арешт активів Дмитра Фірташа підтвердили, але від докладних коментарів відмовилися.

Нагадаємо, згідно із заявою Генерального прокурора України Юрія Луценка, ГПУ буде звертатися в суд про накладення арешту на активи бізнесмена Дмитра Фірташа в Україні, після того як буде висновок експертизи про нанесення збитків державному бюджету в результаті ухилення від сплати податків підконтрольних бізнесменові підприємств.

Українські Національні Новини

Політика