na-kipri-rozpochavsya-drugiy-tur-prezidentskikh-viboriv

На Кіпрі розпочався другий тур президентських виборів

 • 11761 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. На Кіпрі почалося голосування у другому турі президентських виборів, з 7.00 ранку відкрилися понад 1100 виборчих дільниць. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАРС. 

Голосування в другому турі чергових президентських виборів, за підсумками яких буде визначено новий глава держави, почалося в неділю в Республіці Кіпр. О 07:00 за місцевим часом у країні відкрилися більше 1 тис. виборчих дільниць.

У зв'язку з тим, що нікому з претендентів на пост глави держави не вдалося подолати 50-відсотковий бар'єр у першому турі, у другому беруть участь два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів. Серед них - чинний президент країни Нікос Анастасіадіс, якому вдалося набрати в першому турі 35,5% голосів виборців і кандидат, підтримуваний основної опозиційної партією острова Прогресивна партія трудового народу Кіпру (АКЕЛ), Ставрос Малас, за якого проголосували 30,25% виборців.

Виборчі дільниці будуть відкриті до 18:00 за місцевим часом. У списках виборців - близько 551 тисяч чоловік, яким виповнилося 18 років. Порядок забезпечують близько двох тисяч поліцейських. Президента Кіпру обирають на п'ять років прямим таємним голосуванням. Це тринадцяті президентські вибори з часу утворення незалежної кіпрської держави.

Як раніше повідомляв УНН, приблизно 3,3 млн виборцям центральноамериканської республіки Коста-Рика сьогодні належить обрати главу держави і оновити склад Законодавчої асамблеї - однопалатного парламенту - на наступні чотири роки.

Українські Національні Новини

Новини Світу