na-kirovogradschini-chinni-nardepi-piaryatsya-na-temi-vidilennya-derzhavnikh-subventsiy-opora

На Кіровоградщині чинні нардепи "піаряться" на темі виділення державних субвенцій - ОПОРА

 • 5662 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. У травні-червні представники Громадянської мережі "ОПОРА" зафіксували 26 випадків непрямої агітації на тему виділення державних субвенцій з боку чинних народних депутатів, що знову балотуються у Верховну Раду на Кіровоградщині. Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі, передає УНН.

Так, за даними ОПОРИ, народні обранці "піарилися" на ремонті доріг, реконструкції станції переливання крові, на купівлі твердопаливного котла для амбулаторії та на встановленні восьми дверей у житлових будинках.

Йдеться, зокрема, про піар з боку чинного народного депутата Олександра Горбунова. Останній балотується до наступного складу ВР по 99-у округу із центром у місті Кропивницький.

За даними ОПОРИ, політик розмістив по всьому Кропивницькому білборди, на яких зображено реконструкцію приміщень, закупівлю обладнання за кошти бюджетної субвенції. А на зовнішній рекламі є згадка імені та прізвища народного обранця, додали в ОПОРІ.

Піаром на тему виділення субвенцій займається також чинний народний депутат Олесь Довгий. Довгий йде на наступні парламентські вибори по 102-у виборчому округу. Він, за даними ОПОРИ, продовжує публікувати інформацію про передачу спортивного обладнання, відкриття спортивного комплексу і зони відпочинку та іншого. Народний обранець не зазначає, що кошти на ці заходи були виділенні з субвенції на соціально-економічний розвиток, додали у громадянській мережі.

Активно включився у піар на бюджетних коштах і чинний нардеп від партії “Народний фронт” Максим Поляков.

"Зокрема, у соцмережах депутат пише про відкриття майданчиків, закупівлю медичного обладнання та твердопаливного котла тощо. Згадав народний обранець і про встановлення восьми дверей у житловому будинку смт Завалля Гайворонського району. Кошти на відповідне обладнання, майданчики та інше виділено з державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

В ОПОРІ додали, що у своїх дописах в соцмережах Поляков підкреслює, що за його сприяння неодноразово отримували субвенцію з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій шість районів Кіровоградської області: Новоархангельський, Голованівський, Гайворонський, Новомиргородський, Маловиськівський, Благовіщенський райони.

"Сьогодні завітав до смт Побузьке та с. Шепилове Голованівського району. Зустрівся з громадами населених пунктів. За мого сприяння відкрито два дитячих майданчика. Також відвідав селищні дитячі садочки: ДНЗ "Орлятко" та ДНЗ "Ромашка". Дякую за святковий концерт!" – процитували в ОПОРІ допис Полякова у Facebook.

В ОПОРІ нагадали, що у 2014 році Полякова обрали до ВР за списком партії "Народний фронт". На вибори до наступного складу ВР Поляков балотується по 101-у округу із центром у смт Голованівськ.

"ОПОРА неодноразово наголошувала, що недосконалий механізм щодо розподілу соціально-економічної субвенції в регіонах призводить до маніпуляцій ними. Народні обранці наголошують, що за їхнього сприяння було закуплено техніку, встановлено майданчики тощо, і при цьому не зазначаючи, що це зроблено за бюджетні кошти. До того ж, часто ці кошти використовують на невеликі проекти, не вирішуючи глобальних проблем, які тягнуться роками", - прокоментувала координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Українські Національні Новини

Політика