na-kirovogradschini-pidozryuvanim-u-vchinenni-pidkupu-vibortsiv-obrali-zapobizhni-zakhodi

На Кіровоградщині підозрюваним у вчиненні підкупу виборців обрали запобіжні заходи

 • 8256 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Суд відправив під варту з можливістю внесення застави одного з учасників групи, яких підозрюють у організації мережі підкупу виборців на Кіровоградщині. Його спільнику обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

Так, у Кропивницькому правоохоронці припинили злочинну діяльність осіб, які шляхом підкупу пропонували виборцям голосувати за одну з політичних партій та окремих кандидатів від цієї партії.

"Одного з учасників групи 24 жовтня було затримано під час передачі виборцям неправомірної вигоди у сумі 1800 гривень як завдатку за голосування", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що того ж дня поліцейські повідомили двом особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

"26 жовтня та 27 жовтня суд розглянув клопотання слідчого поліції, погоджене з процесуальним прокурором, та обрав підозрюваним запобіжні заходи. Одному з учасників групи, що організувала мережу підкупу виборців, учора судом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Стосовно його спільника сьогодні судом обрано запобіжний захід – нічний домашній арешт", - зазначається у повідомленні.

Наголошується, що розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України, триває.

Нагадаємо, раніше у Кропивницькому викрили мережу підкупу виборців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП