na-kitay-nasuvayetsya-desyatiy-u-tsomu-rotsi-tayfun

На Китай насувається десятий у цьому році тайфун

 • 14496 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Центральна метеорологічна станція Китаю в п'ятницю оголосила попередження "жовтого" рівня в зв'язку з наближенням тайфуну "Ампіл". Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

10-й за рахунком в цьому році тайфун, як очікується, з силою вітру 30 метрів в секунду обрушиться на узбережжя східних провінцій Чжецзян або Цзянсу в суботу ввечері.

Тропічний шторм буде слабшати після виходу на сушу і продовжувати рухатися в північно-західному напрямку, що призведе до злив в більшості районів східного і північного Китаю.

Під впливом "Ампілу" з суботи до понеділка в провінціях Чжецзян, Цзянсу, Аньхой, Шаньдун і Хебей, а також місті Шанхай очікуються сильні дощі.

У Китаї прийнята чотирирівнева система оповіщення про несприятливі погодні явища, в якій найвищий рівень небезпеки позначається червоним кольором, наступні рівні - помаранчевим, жовтим і синім.

Нагадаємо, в результаті проливних дощів на північному заході Китаю 12 осіб загинули, ще 39 отримали травми.

Як повідомляв УНН, в провінції Сичуань в південно-західному Китаї від злив постраждали 115,9 тис. жителів 22 адміністративних одиниць повітового рівня, площа постраждалих від стихії сільгоспугідь склала 4,44 тис. га, було перервано рух по 162 автодорогах.

Українські Національні Новини

Новини Світу