na-kiyivschini-perekrili-nelegalniy-kanal-postachannya-zbroyi

На Київщині перекрили нелегальний канал постачання зброї

 • 10967 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. У Київській області правоохоронці блокували незаконний канал постачання на територію України зброї, частин до неї та боєприпасів. Про це УНН повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

"Прокуратурою області спільно з слідчими та оперативними підрозділами ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, в межах здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом контрабанди зброї за ст. 201 КК України, 21 жовтня поточного року припинено незаконний канал постачання на територію України зброї, частин до неї та боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, службові особи одного із підприємств організували переміщення через митний кордон України зброї, частин до неї та боєприпасів, шляхом розмитнення вказаного "товару" за іншими класифікаціями УКТ ЗЕД, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили значну кількість пістолетів, рушниць, гвинтівок та боєприпасів. Досудове розслідування триває.

Організатору схеми контрабанди готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.201 (Контрабанда зброї) КК України, а також клопотання в суд про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєння вказаних кримінальних правопорушень передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили та попередили контрабандне вивезення вогнепальної зброї до Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП