na-kiyivschini-politseskogo-pidozryuyut-v-otrimani-4-tis-dolariv-khabara-za-pomyakshennya-pokarannya

На Київщині поліцейського підозрюють в отримані 4 тис. доларів хабара за пом‘якшення покарання

 • 11843 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Повідомлено про підозру оперуповноваженому сектору кримінальної поліції Бучанського відділення поліції, який вимагав 4 тисячі доларів хабара у чоловіка, якому пообіцяв посприяти у пом‘якшенні покарання. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"Повідомлено про підозру оперуповноваженому сектору кримінальної поліції Бучанського відділення поліції Ірпінського відділу поліції ГУ Нацполіції в Київській області в пособництві у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, підбурюванні до надання неправомірної вигоди, а також у спробі шахрайського заволодіння чужим майном, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що оперуповноважений разом зі слідчим відділення поліції вимагали у громадянина, підозрюваного у вчиненні крадіжки, 4 тис. доларів США неправомірної вигоди за незвернення до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За ці гроші вони обіцяли також сприяння в призначенні йому покарання, не пов’язаного із позбавленням волі, шляхом начебто вирішення питання з прокурором щодо укладення угоди про визнання винуватості.

"Слідчого було затримано 19 жовтня 2020 року після одержання другої частини хабара у сумі 3 тис. 600 доларів США та повідомлено йому про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному оперуповноваженому запобіжного заходу та відсторонення його від посади", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Києві правоохоронців підозрюють в організації групи квартирних злодіїв.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП