na-kiyivschini-vikrili-cholovika-na-rozpovsyudzhenni-personalnikh-danikh

На Київщині викрили чоловіка на розповсюдженні персональних даних

 • 15120 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. На Київщині викрили чоловіка, що організував діяльність веб-ресурсу, через який здійснював розповсюдження персональних даних громадян України. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора України.

"…викрито мешканця Київської області у несанкціонованому втручанні в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж та розповсюдженні персональних даних громадян України (ч. 2 ст. 361 КК України)", - сказано у повідомлені.

В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин організував діяльність вебресурсу, через який здійснював розповсюдження персональних даних громадян України. Для цього він створив відповідну форму, в якій відвідувачі ресурсу реєструвалися з метою отримання інформації. Після цього розробник сайту несанкціоновано отримував доступ до персональних даних користувачів.

Зазначається, що наразі правоохоронцями проведено обшук за місцем проживання особи, під час якого вилучено речові докази – комп’ютерну техніку, бази персональних даних та іншу інформацію.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, кіберполіція викрила 17-річного жителя Маріуполя на збуті шкідливого програмного забезпечення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП