na-kiyivschini-vstanovili-osobu-nevidomogo-yakogo-pidozryuyut-v-napadi-na-zhurnalistiv

На Київщині встановили особу невідомого, якого підозрюють в нападі на журналістів

 • 13205 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Співробітники поліції на Київщині вручили підприємцю підозру у нападі на журналістів. Про це повідомляє УНН з посиланням на управління комунікації Національної поліції України.

“У червні цього року на журналістів, які здійснювали перевірку інформації щодо законності видобутку піску на території Київської області, напав невідомий чоловік. Зловмисник спочатку погрожував представникам ЗМІ спалити їхню автівку, а потім почав нападати на них із колодою в руках. У результаті одного із кореспондентів доставили до лікарні, де йому надали первинну медичну допомогу”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчі Васильківського відділу поліції Київщини зареєстрували подію та розпочали кримінальне провадження за ст. 345 -1 (Погроза насильством щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до п’яти років.

“Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції спільно із працівниками васильківської поліції встановили особу нападника. Ним виявився приватний підприємець, фірма якого і здійснювала видобуток піску на місці події. Наразі поліцейські проводять перевірку щодо законності видобутку зазначених корисних копалин”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в Україні за три роки зафіксували 239 нападів на журналістів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП