na-kiyivschini-zavantazhenist-lizhok-cherez-covid-19-skladaye-ponad-50

На Київщині завантаженість ліжок через COVID-19 складає понад 50%

 • 13133 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. На Київщині збільшується кількість госпіталізованих з підозрою або підтвердженим діагнозом COVID-19. Так, наразі завантаженість інфекційних ліжок складає 52,5%. Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Київської ОДА Олександр Світлий під час брифінгу, передає УНН із посиланням на пресслужбу КОДА.

"У Київській області збільшується кількість госпіталізованих жителів, які вже мають підтверджений діагноз COVID-19 або ще очікують результатів ПЛР-тестування. Згідно з офіційними даними, за минулу добу з 62 людей до лікарень потрапили 33, - сказано у повідомленні.

Зазначається, що аналогічно збільшилася і кількість виїздів бригад екстреної медичної допомоги до хворих. Відтак за минулу добу медики прийняли 117 викликів. При цьому раніше цей показник складав близько 60.

"Наразі завантаженість інфекційних ліжок в області складає 52,5%. Із пацієнтами працюють 54 команди медиків. Кожна з них охоплює близько 34 пацієнтів. Наразі госпітальні бази укладають договори з НСЗУ на роботу ще 11 команд", - додається у повідомленні.

Світлий додав, що в медичних закладах на кисневій підтримці знаходяться 524 хворих із коронавірусом. Із них – 15 на штучній вентиляції легень.

Нагадаємо, з початку пандемії в Україна на COVID-19 захворіло 244 734 осіб, за останню добу виявили 5 397 інфікованих, що є новим антирекордом. Раніше те, що приріст нових хворих за добу цього тижня перевищить 5 тисяч, прогнозували у МОЗ.

Українські Національні Новини

Суспільство