na-kiyivskomu-rinku-mozhna-rozrakhuvatisya-za-ovochi-kriptovalyutoyu

На київському ринку можна розрахуватися за овочі криптовалютою

 • 10685 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. У центрі Києва, на Бессарабському ринку, з'явилася можливість купити овочі та фрукти за криптовалюту. На одному з лотків з'явилася табличка з QR-кодом, який дозволяє оплачувати товар за допомогою криптовалютної платіжної системи Paytomat, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби ринку в Facebook.

"Відтепер на Бессарабському ринку з'явився ще один платіжний засіб - розрахунок криптовалютою. Керівництву підприємства вдалося ввести таку послугу завдяки платіжній системі для крипти Paytomat, яка підтримує більшість популярних криптовалют Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, EOS, NANO, WAVES, Dash, Litecoin, NEM, Ethereum", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що Бессарабський ринок став першим, де можна придбати товар за криптовалюту.

Зараз у такому експериментальному форматі працює одне торгове місце з овочами. На черзі - веган стріт-фуд кафе Green 13.

"Керівництво підприємства готове сприяти поширенню оплати криптовалютою на ринку в разі зростання попиту на такий вид розрахунку", - підкреслили в прес-службі ринку.

Нагадаємо, багато країн світу побоюються легалізації криптовалюти.

Наприклад, в Америці біткоіни вважають "надризиковим активом". А агентство фінпослуг Японії пропонує викреслити біткоіни з переліку платіжних засобів.

Україна, тим часом, продовжує визначатися в питанні регулювання ринку криптовалюти з точки зору законодавства.

У парламенті зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей, і нещодавно було ухвалено рішення об'єднати їх в один документ.

Автором одного з законопроектів про криптовалюту є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка (торік його звільнили з посади голови фінансового комітету ВР). Його документ, щоправда, експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

А за даними окремих ЗМІ, законопроект Рибалки (№7183-1) і зовсім "списаний" у російських чиновників. Більш того, співавтором свого законопроекту про біткоіни Рибалка зробив цивільну дружину Анастасію Байбородіну.

І цей вчинок колеги радикала по партії назвали щонайменше "неетичним".

Українські Національні Новини

Економіка